درباره نشریه

سردبیر دکتر محمدحسن کریم پور
وضعیت فعال
شیوه داوری دو سو ناشناس
نوع داوری License (CC BY 4.0)
شناساگر مقالات DOI

تاریخچه نشریه

نشریه زمین‌شناسی اقتصادی، نشریه‌ای علمی، بین المللی و دسترسی آزاد است که با صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد منتشر می‌شود. اولین شماره نشریه در سال 1388 و با پروانه انتشار شماره 7931/88  مورخ 1388/9/18 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسید و با اخذ مجوز شماره 4143 مورخ 1389/5/9 از کمیسیون نشریات علمی کشور، دارای اعتبار علمی-پژوهشی شد. از سال 1388 تا پایان سال 1397 به صورت دوفصلنامه (دو شماره در سال) و از ابتدای سال 1398 به صورت فصلنامه (چهار شماره در سال) منتشر می‌شود.

مقالات نشریه به زبان فارسی و با چکیده مبسوط انگلیسی است و از زمستان 1401 مقاله انگلیسی نیز می‌پذیرد.

زمان‌بندی انتشار

نشریه زمین‌شناسی اقتصادی به‌صورت فصلنامه (4 شماره در سال) منتشر می‌شود. نشریه به زمان‌بندی انتشار طبق جدول زیر پایبند است؛ مگر این‌که شرایط استثنایی به‌وجود آید.

شماره      تاریخ انتشار

1               فروردین

2                  تیر

3                  مهر

4                  دی

آرشیو وب‌سایت نشریه

محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو می‌شود:

1- نسخه پی‌دی‌اف تمام مقالات در وب‌سایت نشریه به‌صورت آنلاین در دسترس خوانندگان است. یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری به‌عنوان پشتیبان نگهداری می‌شود. در صورت بروز مشکل در وب‌سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 24 تا 36 ساعت از سرور پشتیبان، به‌صورت آنلاین در وب‌سایت نشریه منتشر خواهد شد.

2- همه شماره‌های منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه ‌زیر آرشیو می‌شود و در صورت از کار افتادن وب‌سایت نشریه، مقالات از آن طریق نیز در دسترس خواهد بود:

پایگاه‌های نمایه ‌کننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشرشده در نشریه زمین‌شناسی اقتصادی، در پایگاه مختلفی نمایه‌سازی می‌شوند که لیست این پایگاه‌ها در بخش "بانک‌ها و نمایه نامه‌ها" قابل مشاهده است.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب‌سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب‌سایت مؤسسه خود آرشیو کنند.

سیاست دسترسی آزاد

نشریه زمین‌شناسی اقتصادی، نشریه‌ای با دسترسی آزاد است و تمام محتوای آن به‌ صورت رایگان و بدون هزینه برای کاربران در دسترس است. کاربران مجاز به خواندن، دانلود، کپی، توزیع، چاپ، جستجو یا پیوند به متون کامل مقالات هستند، یا می‌توانند از آن برای هر هدف قانونی دیگری بدون درخواست اجازه قبلی از ناشر یا نویسنده استفاده کنند.

این نشریه، دسترسی آزاد فوری به محتوای خود را بر اساس این اصل فراهم می‌کند که در دسترس قراردادن تحقیقات به‌ صورت رایگان برای عموم، از تبادل جهانی بیشتر دانش پشتیبانی می‌کند.

کپی رایت

• تحت مجوز دسترسی آزاد در نشریه زمین‌شناسی اقتصادی، نویسندگان، مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند.
  • نویسندگان به دانشگاه فردوسی مشهد مجوز انتشار مقاله و معرفی خود را به‌ عنوان ناشر اصلی می‌دهند.
  • نویسندگان همچنین به هر شخص ثالثی حق استفاده آزادانه از مقاله را می دهند؛ به شرط اینکه یکپارچگی آن حفظ شود ، نویسندگان اصلی، جزئیات استناددهی و ناشر آن به درستی مشخص شده باشد.

مجوز

نشریه زمین‌شناسی اقتصادی به عنوان نشریه‌ای با دسترسی آزاد، از مجوز بین‌المللی «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» پیروی می‌کند.

سیاست‌های اخلاق نشر

نشریه زمین‌شناسی اقتصادی عضو کمیته بین‌المللی اخلاق در انتشار (COPE) است و از آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می‌کند.

لینک عضویت نشریه در COPE

از کلیه اعضای هیات تحریریه، داوران و نویسندگان تقاضا می‌شود بیانیه اصول اخلاقی انتشار نشریه زمین‌شناسی اقتصادی را مطالعه کنند و درصورت مواجهه با مسائلی ازقبیل سرقت ادبی، دستکاری استنادات و جعل داده در مقالات ارسالی یا منتشرشده، موضوع را با سردبیر نشریه، آقای دکتر کریم‌پور، به آدرس پست الکترونیکی econg@um.ac.ir و یا تماس با ناشر ازطریق fumpress@um.ac.ir مطرح کنند. مسئله مطرح‌شده طبق فلوچارت‌های COPE رسیدگی خواهد شد.

سیاست داوری مقالات

در این نشریه، داوران مقالات از بین اعضای هیات تحریریه نشریه انتخاب نمی‌شوند؛ مگر در شرایط خاصی که هیچ داور خارجی در حوزه موضوعی مقاله وجود نداشته باشد.

• تمام مقالات ارسالی به نشریه فرایند داوری را طی می‌کنند.

• شیوه داوری مقالات در این نشریه دو سو ناشناس است.

کلیه مراحل داوری در بخش فرایند پذیرش مقالات توضیح داده شده است.

مالکیت و مدیریت

این نشریه توسط دانشگاه فردوسی مشهد  مدیریت می‌شود که در صفحه اصلی وب‌سایت نشریه نیز درج شده است.

نهاد مشورتی

اعضای هیات تحریریه این نشریه از افراد شاخص در زمینه حوزه‌های موضوعی مندرج در حوزه و تخصص نشریه هستند.

• مشخصات کامل و وابستگی سازمانی اعضای هیات تحریریه در وب‌سایت نشریه درج شده است.
  • لیست و مشخصات اعضا به‌روز است.

این نشریه با همکاری ناشر، به‌صورت دوره‌ای، اعضای هیات تحریریه خود را بررسی می‌کند تا مناسب و مرتبط باشند.

هزینه‌ها

هیچ هزینه‌ای برای ارسال، بررسی و چاپ مقالات دریافت نمی‌شود.

محل درآمد نشریه

دانشگاه فردوسی مشهد به‌ عنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریف‌شده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (با توجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانه‌ وزارت علوم و تحقیقات و فناوری)، هزینه‌های مربوطه شامل راه‌اندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرایند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی و حفظ آرشیو مقالات را تأمین می‌کند.

تبلیغات

این نشریه هیچ‌گونه تبلیغاتی را نمی‌پذیرد.

بازاریابی مستقیم

در این نشریه، هیچ فعالیت بازاریابی مستقیمی وجود ندارد.

مشابهت‌یاب

نشریه زمین‌شناسی اقتصادی برای جلوگیری از سرقت علمی، متن‌های فارسی را با استفاده از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب و متن‌های لاتین (مقالات انگلیسی و چکیده مبسوط انگلیسی) را با استفاده از سامانه iThenticate مشابهت‌یابی می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند و چنانچه درصد تشابه بیشتر از 20 درصد باشد، مقاله از روند بررسی خارج خواهد شد.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ پست الکترونیکی وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.